U sklopu službenog posjeta RH izaslanstvo Ministarstva poljoprivrede Kraljevine Maroka posjetilo poljoprivrednu zadrugu API Kvarner u Krmpotama

Dana 14. rujna 2023. godine, predstavnici Ministarstva poljoprivrede Kraljevine Maroko, u sklopu službenog dolaska u Republiku Hrvatsku kako bi se upoznali s primjerima dobre prakse u sklopu LAG- Vinodol od koji je i API Kvarner PZ, modalitetima i rezultatima rada Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske u području provedbe Programa ruralnog razvoja i Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike za razdoblje 2023.-2027. gdje je poseban osvrt bio je stavljen na područja od interesa izaslanstva Ministarstva poljoprivrede Maroka, odnosno na pitanja programskog upravljanja, okolišno prihvatljive poljoprivrede, razvoja konkurentnosti poljoprivrede i šumarstva, razvoja poljoprivrednih gospodarstava, razvoja lokalnih zajednica te Nacionalne mreže zajedničke poljoprivredne politike.

Upravitelj Zadruge predstavnike je upoznao s radom prve operativne skupine u poljoprivrednoj mreži europske zajedničke poljoprivredne politike s ovog dijela Jadrana, koja je ostvarila projekt uspostave kratkog lanca opskrbe PLAVO MORE ZELENE PLANINE financiranog iz Programa ruralnog razvoja odnosno mjere Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede Kraljevine Maroko u sklopu posjeta imali su degustaciju tri vrste meda s naglaskom na med od kadulje po kojem je krmpotski kraj prepoznatljiv, a sama poljoprivredna zadruga API Kvarner radi na tome da uz vinodolsku žlahtinu koja je autohtoni proizvod vinodolskog kraja Grad Novi Vinodolski bude prepoznatljiv na eno – gastro karti hrvatske sa medom od kadulje krmpotskog kraja što će prijenesti razvoju eno – gastronomskog turizma Grada Novog Vinodolskog.

Web trgovina
s domaćim proizvodima

 

Prijavite se na našu Newsletter listu

 

Budite među prvima koji će dobiti obavijest o pokretanju naše internetske trgovine Plavo More - Zelene Planine.